Online strategie
workshop

Deze online strateggie workshop is toegankelijk, interessant en erg waardevol wanneer je gerichter online wilt communiceren en op de juiste manier je doelgroep wilt aanspreken. En het fijne is dat ik je daarmee kan helpen. De workshop duurt van een halve tot een hele dag waarin we samen op zoek gaan naar de voor jou beste online communicatiestrategie.

 

Hoe ziet die online strategie workshop er dan uit?

Als eerste behandelen we het ‘waarom’ van de workshop. Waarom zijn we bij elkaar? Wat is de aanleiding voor het opstellen van een online strategie? Hier gaat meestal een doel aan vooraf. En past deze binnen de doelen van het bedrijf? Zijn er misschien andere ambities waar rekening mee moet worden gehouden? Het zijn allemaal onderwerpen die uitgebreid de revue passeren. We zetten ze samen op papier en vormen zo de onderlegger voor je plan.

De volgende stap is het omschrijven van je doelgroep, het opstellen van persona’s en het omschrijven van je doelstellingen. We bepalen waar je blij van wordt en waar je als resultaat tevreden mee bent. Dat doen we door het bepalen van KPI’s. Deze geven richting aan het resultaat en gebruik je om in de uitvoering van je strategie op tijd bij te kunnen sturen. Wanneer we dit allemaal duidelijk hebben, kunnen we op zoek gaan naar de juiste kanalen.

Doe een strategie workshop onder begeleiding van Tjeerd Hoppenbrouwers

Deze kanalen zijn uiteraard niet uniek, maar wel van belang voor het snel en goed kunnen benaderen van je doelgroep. Gelukkig weet je nu wie je doelgroep is en hoe de voorbeeldmensen (persona’s) eruit zien. Dus de juiste communicatiekanalen activeren is nu eigenlijk hartstikke eenvoudig.

Wat dan nog overblijft is content. Dit bepaal je aan de hand van je kanalen, je doelgroep en je doelstellingen. Op het ene kanaal werken bijvoorbeeld posts met fotografie het beste, terwijl ergens anders je beter een blog post kunt promoten. Hiervoor maken we eventueel een content plan, waarmee je weer even vooruit kunt. Uiteraard kan ik je helpen met het koppelen aan content specialisten. Hoef je je daar ook geen zorgen om te maken.

Dus. In a nut shell…

Ben je geïnteresseerd in een leuke en interessante online strategie workshop? Neem dan contact met me op, dan leg ik je uit wat je allemaal kunt verwachten.